KAFE RESTORAN VE PASTANE STOK MALİYET YÖNETİMİ YAZILIMI
Restoran stok maliyet yönetimi işletmelerin gelir ve giderlerini hesaplamak için oldukça önemli bir yazılımdan meydana gelmiştir. Misafir ağırlama sektörlerinin gelişimi açısından restoran maliyet yönetim programları gerçek zamanlı maliyet sağlamak açısından, stok kontrol olanağı sağlar. Satın alma süreçlerinin tümünde destek olan ve sipariş kolaylaştıran bu sistemler, satın alma ve teslim etme konusunda restoran işletmelerine ve personellerine oldukça yararlıdır. Birçok kolaylık sağlayan bu sistemler Restoran stok maliyet yönetimi yazılımı olarak ifade edilir.
Sipariş süreçlerinin hepsinde ve stok kontrollerinin tutar ve pratik bir biçimde oluşmasına yardımcı olan sistemler iş akışı ve operasyonun hızlı bir biçimde gerçekleşmesini sağlarken sizlere zaman kazandırır.
Restoran Maliyet Yönetiminin Yararları Nelerdir?
1. Restoran stok maliyet yönetimi yazılımı nakit para konusunda ciddi bir gözlemleme yapar ve gereksiz stok maliyetlerinden sizleri kurtarır.
2. Satış maliyetleri konusunda sizlere birçok yarar sağlar ve birim fiyatına kâr Marjını arttırır ve ürün başına kâr derecesini hesaplar.
3. Muhasebe sistemleri ile uyumlu bir biçimde faaliyetlerini yürütür ve fatura ya da belgelerin kontrollerini verimli bir şekilde sunar.
4. Siparişlerde alış ve satış farklarını gözetir.
5. Zayi ve fire sayısını görüntüleyip, bu durumlar ile alakalı olan fire azaltma çalışmaları yürütülebilir.
6. Bütün stok bilgilerine burada yer verilebilir.
7. İstendiği takdirde personel maaşları ve diğer bütün harcamaların takibini bu sistem üzerinden yürütebilirsiniz.
Cost Control Hedefi Nedir?
• Birim ve maliyet hesaplarında kolaylık sağlar.
• İşletmelerin tüm operasyon akışını basit bir biçimde organize edip, planlamanıza yardımcı olur.
• Personellerin daha verimli bir biçimde ve işletme hedefleri doğrultusunda çalışmasını sağlamaktadır.
• Hedef ve sonuç arasındaki farkı gözetmek için çalışmalara yoğunlaşmanızı sağlar. Size doğru rakamlar üzerinden rapor sunar. Tahmini bir rakam barındırmaz.
• İşletmelerin kâr amaçlarına uygun bir şekilde çalışan bu programlar yüksek standartlarda hizmetler sunabilmek adına ve kaliteli hizmetler sunabilmek adına bütün iş akışı ve operasyonu organize edip yönetme konusunda oldukça yardımcı olur.
• Cost Controller bu süreçleri yöneten kişilere denir. Bu faaliyetleri yürütmek için Restoran stok maliyet yönetimi uygulamalarını kullanın.
Stok maliyet sistemleriyle restoranlarınızın verimliliğini yüksek standartlarda tutup, operasyona katkı sağlayabilirsiniz. Stoklarınızı kontrol altında tutan bu sistem maliyetinizi doğru rakamlar ile yönetmenizi sağlar. Maliyetleri kontrol altına alıp, kazanıcınızı arttırabilirsiniz. Stok maliyet sistemlerinin sunduğu bazı hizmetler şunlardır;
• Stok kartları
• Alım belgeleri
• Cari hesap takibi
• Sınırsız depo tanımı
• Üretim yönetimi
• Reçete yönetimi
Maliyet yönetim sistemleri sayesinde hesap kitap işleri basit bir hale geliyor. Tüm satın alma süreçlerini yönetmek için iyi bir stok yönetim Entegrasyonuna sahiptir. Hatalarınızın azalmasına ve kârlılığın artması konusunda oldukça yararlıdır.
Restoranlar ve Franchise sistemler için oldukça güçlü ve verimli bulut tabanlı stok yönetim sistemleri son zamanlarda geliştirilmiştir. Satın alma konusunda iyi bir takip sistemine sahip olan bu programlar Envanter yönetimi ve stok düzeylerinin düzenli bir şekilde takibi gerçekleştirir.
Stok Uyarıları
Otomatik bildirimler sayesinde, stok seviyeleri düştüğü anda otomatik uyarı sistemler mevcuttur. Ayrıca mutfak analizleri konusunda malzeme takibi yapar. Mutfak personellerinin önemli ölçüde stok kalemlerini bu sistemler üzerinden sağlayabilirsiniz. Donanımlı bir mutfağa sahip olmak için birçok işletme bu sistemleri tercih etmektedir. Satın alma süreçlerinin takibi ve verimli sipariş süreçleri için bu sistemler oldukça önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.
Stok Tahminleri
Kazanımların hesaplanması, planların verimli bir biçimde yapılması, bütün malzemeler için ne kadar harcama yaptığınız, konusunda sizlere yardımcı olacak bir sistemdir. Farklı sebeplerden oluşacak maliyet kayıpları konusunda takip yapabilirsiniz. Mutfağın organize edilmesi konusunda doğru bir yol izlemenizi sağlar. Ayrıca bütün malzemeleriniz konusunda sizlere maliyet takibi sistemleriyle yardımcı olur. Planlı ve kolay bir biçimde mutfağınıza ait stokları problemsiz bir biçimde yönetebilirsiniz. Gerçek maliyet sayılarının hesaplanması ve analiz edilmesi konusunda sizlere yardımcı olacak sistemlerdir.
Stok Takibi Özellikleri
Restoranların stok takipleri ve stok yönetimleri için gerekli olan bütün özellikler bu sistem içerisinde mevcuttur. Ayrıca yoğun olan hafta sonlarında, mutfağınıza doğru ve verimli bir matematikle stok dizilimi yapmayı kolaylaştırıp, yoğun çalışma saatlerinin oldukça verimli geçmesini sağlar. Otomatik uyarılar sayesinde stoklarınızın azaldığının sinyalini verir. Hızlı veri girişi sayesinde kullanıcı dostu stok sistemleri ve ayarları konusunda yardımcı olur. Kolay kullanım sağlar ve sizler kâğıt ve kalemle yapılan stok sayma işlemlerinden kurtarır.
Raporlama Özellikleri
Gerçek zamana ait raporlarla, analizleri önceden planlama özelliği sunar. Mutfak ihtiyaçlarının teminini kolaylaştırır. Gerçek veri kullanımı sağlayıp satın alma ve planlama konularında yardımcı olur. Malzeme takibi konusunda birçok olanak sağlar. Doğru alınan malzemeler ile maliyeti minimum seviyele indirip tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca iş gücü konusunda gereksiz maliyetlerden sizleri kurtarır. Otomatik stok yönetim sistemleri sayesinde mutfakta çalışan personellerin yalnızca servise odaklanmasını sağlar ve böylelikle operasyonunuz güçlenir ve pratik bir çalışma ortamı yaratır.
Akıllı telefonlar ile sizlere hızlı bir stok takip sistemi oluşturur. Kullanım kolaylığı sağlar ve kullanışlıdır. Hareket durumlarında stok ayarlarını İnisiyatifinize göre değiştirme imkânı sunar. Mobil gösterge özelliği sayesinde stok seviyelerini kolayca kontrol altına alabilirsiniz. Mobil stok sistemleri sayesinde mutfak alanlarınızı gönül rahatlığıyla genişletebilir ve satın alma işlemlerini kolaylaştırabilirsiniz.
Azalan stoklar ile alakalı sizleri bilgilendiren otomatik sistemlerdir. Ayrıca stok ihtiyaçlarınızı bu uygulama ve yazılım sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz. Stok yönetimi konusunda sizlere yardımcı olur ve stok kontrollerini her yerden yönetme imkânı tanıyan mobil panel özelliği bulunur.
Restoran stok maliyet yönetimi sayesinde kayıplarınıza son verip, işletmelerinizdeki üretim sürecinden satış sürecine kadar bütün süreçlerde operasyon akışınızı oldukça iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. Stok durumlarıyla alakalı kıyaslamalarda ve stok durumlarına göre sizlere bilgi akışı sağlar. Gerçek zamanlı stok takibi ve analizi, reçete tanımlarıyla maliyet hesaplamaları yapabilmektedir.
Ayrıca otomatik stok özellikleri ve olağan stok durumlarının takibini kolayca yapabilirsiniz. Fiyatlar, satış yapan firmaların ürün ve malzemelerinin verimliliğini anlık olarak ölçme kapasitesi sayesinde satın alma süreçlerinin tümü kontrol altında tutulabilir.Ayrıca stoklarınızda olan ürünlerin gerçek düşümü Online bir şekilde takip edilebilir. Bunun dışında geçmişe dayalı stok verilerinin hepsi kontrol altında tutulabilmektedir.
Kendinize ait olan üretim adetlerinin hepsini, müşterilerinizin istediği siparişlere göre mamul üretimleri için gerekli olan malzemeleri ve diğer tüm ihtiyaçları planlayabilirsiniz. Üretim çalışmalarını reçetelerin bazında ya da işlenmiş olan tarihler arasında toplu bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.
Stok yönetim yazılımı stokların tüm düzeylerini, siparişleri, satışları ve bütün teslimatın yönetim süreçlerini düzenlemektedir. Stok yönetim yazılımının en büyük hedefi ise en iyi stok düzeyini korumaktır. Ayrıca yerleşimler arasında taşınmış olan malların izlenmesi, yeni maddelerin eklenmesi, malzemeleri çekmek, sevkiyat ve paketleme ve ambar işlemlerinin yönetilmesi, ürünlerin zarar görmesi ve bozulma durumlarını engellemek ve ürünlerin düzenli bir şekilde stokta olduğundan emin olduğunu sağlamaktadır. Bu yazılım bütün maddeler birer birer sayılması, el ile işleme ve kâğıda dökme işlemlerini otomatik bir hale getirir.